Proeverij Nederland Kookboek in Haarlem

Proeverij Nederland Kookboek in Haarlem

Proeverij Nederland Kookboek in Haarlem

Op de laatste zondag van de Kookboekenweek komt Laura de Grave langs. Auteur van Nederland Kookboek – Geheimen van de regionale keuken. Benieuwd of jouw favoriete Hollandse gerecht er ook in staat? Stel al je vragen, scoor een gesigneerd exemplaar en misschien neemt Laura ook wel een gerechtje mee uit het boek om van te proeven. Laat je verrassen en kom langs! 

Wist je dat je bordje avondeten misschien wel 30.000 kilometer heeft afgelegd? En andersom: wist je dat vaak meer dan 80 procent van onze groente, fruit, vis, vlees en kaas naar het buitenland gaat? Nee, Laura de Grave wist dat ook niet toen zij haar research begon voor het Nederland Kookboek, als opvolger van haar succesvolle Amsterdam Kookboek. Tijdens haar reis op een elektrische motor naar alle provincies kreeg zij gaandeweg een missie: laten we meer lokaal eten, niet alleen omdat het duurzamer en natuurlijker is, maar vooral omdat het zo lekker is. Laura’s mond viel vaak wagenwijd open van de verrassende producten die in Nederland te vinden zijn. En van de smaakvolle gerechten die lokale chefs ermee maken, zowel traditionele als vernieuwende. Onze Nederlandse keuken blijkt veel gevarieerder en dynamischer dan we denken. In dit verrassende, inspirerende boek daagt Laura je uit om bij haar achterop de motor te springen en de Nederlandse keuken weer opnieuw te ontdekken.

Laura de Grave (1987) is culinair journalist en kookboekenauteur en woont in Amsterdam. Na haar studie Nederlandse taal en cultuur (BA en MA) en minor journalistiek en vaste baan in de PR bij een uitgeverij in Amsterdam, is ze in 2013 gaan doen waar ze van houdt: als freelancer schrijven over eten en drinken.

Als freelancer schrijft ze voor diverse culinaire tijdschriften en media waaronder Allerhande en bol.com (als kookboekenexpert). Daarnaast schrijft ze diverse boeken, waaronder het Amsterdam Kookboek en het nieuw verschenen Nederland Kookboek.

Datum: Zondag 17 november
Tijd: 14.30 - 15:30 uur
Locatie: De Vries Van Stockum, Gedempte Oude Gracht 27, Haarlem
Toegang: Gratis

Gerelateerde producten