Presentatie dichtbundel Désirée van Osch

Presentatie dichtbundel Désirée van Osch

Presentatie dichtbundel Désirée van Osch

Op Gedichtendag, donderdagmiddag 30 januari, presenteert Désirée van Osch haar eerste dichtbundel en draagt de Haarlemse Stadsdichter Willemien Spook voor uit eigen werk bij De Vries Van Stockum in Haarlem.

Gedichtendag 2020 is de start van de Poëzieweek in Nederland en Vlaanderen. Van 30 januari tot en met 5 februari is er extra aandacht voor het genre in de boekhandel. Zo staat Willemien Spook deze middag stil bij de kracht en de troost die je als lezer uit poëzie kan putten. Gedichten geven inhoud en vorm aan gebeurtenissen uit de kringloop van een ieders leven. Willemien draagt voor uit eigen werk:

 “Ik breng je weg met warme woorden
en kan je zomaar laten gaan 
want weet dat wie er van mij weggaat 
al lang in mij is opgestaan”

Tevens overhandigt de Beverwijkse schrijver Désirée van Osch het eerste exemplaar van haar gedichtenbundel 22 Rijmen van Désirée, 1 van Piet en 1 van Eva aan de Haarlemse Stichting Bretels, die zich inzet voor jonge gezinnen die een ouder verliezen. De opbrengst van deze bundel is bestemd voor deze stichting.

Désiree (58 jaar) legt zich sinds 2018 toe op schrijven. Ze heeft enkele non-fictie boeken op haar naam staan, maar schrijft ook af en toe gedichten. Verhalen uit de kringloop van het leven op rijm. Ze heeft ze gebundeld en hier en daar van een persoonlijke toelichting voorzien. Zo neemt ze de lezer mee door emotionele gebeurtenissen, waarin  hoop, liefde, verdriet, rouw, bezinning en kracht valt te ontdekken. Het zijn er 22. Ze worden compleet gemaakt met een rijm van zowel haar dochter Eva als haar zoon Piet. Er zijn ook tekeningen van Cornelis bij. Hij drukt op eigen wijze uit wat hij in de rijmen meemaakt. De bundel is alleen in winkel te koop. De opbrengst van deze bundel is bestemd voor de Stichting Bretels die zich inzet voor jonge gezinnen die een ouder verliezen.

Datum: Donderdag 30 januari 2020
Tijd: 16.00 - 17.00 uur
Locatie: De Vries Van Stockum, Gedempte Oude Gracht 27 in Haarlem
Toegang: Gratis