Meet & Greet Tamara Seur

Meet & Greet Tamara Seur

Meet & Greet Tamara Seur

Op zaterdag 8 februari tussen 14.00 en 15.00 uur verwelkomen we Tamara Seur met haar boek De wereld in witte pakken. Tijdens deze Meet & Greet kun je deze journaliste alles vragen over haar onderzoek over de geheimen van de forensische onderzoek in Nederland en kun je haar ‘DNA’ in de vorm van een handtekening in het boek vragen.

Wat maakt een deurklink zo’n slechte plek om vingerafdrukken te vinden? Waarom zeggen kleine spetters bloed soms meer dan grote plassen? Hoe kook je de hand van een lijk voor identificatie? En hoe verwerk je duizend doden in één loopbaan? In het kat-en-muisspel tussen criminelen en politie spelen de mensen in witte pakken een steeds belangrijker rol. Soms met hightech middelen maar verrassend vaak met oude technieken die hun kracht niet verliezen. Wie zijn de mannen en vrouwen die in beeld komen als er ‘echt iets ergs’ gebeurt?

Tamara Seur deed onderzoek naar de geheimen van de forensische opsporing en schetst een haarscherp beeld van de dagelijkse misdaadpraktijk en de professionals die deze bestrijden. Rechercheurs balanceren tussen de menselijke maat en de gruwelijkheden die ze elke dag weer tegenkomen. Ze houden elkaar op de been, maar af en toe valt er een over de rand. ‘We zijn natuurlijk allemaal knettergek dat we dit werk doen.’ Seur gaat mee tot ver voorbij het rood-witte lint en weet precies de juiste vragen te stellen. Schokkend en onthullend. Hét kijkje achter de schermen voor doorgewinterde CSI-fanaten, en anderen die alles willen weten van de forensische opsporing.

Tamara Seur (Tilburg, 1974) is journalist, zij is bekend van het NOS Jeugdjournaal, studeerde psychologie en heeft haar hele leven al een fascinatie voor de recherche.

Datum: Zaterdag 8 februari 2020
Tijd: 14.00 - 15.00 uur
Toegang: Gratis
Locatie: De Vries Van Stockum, Spui 40 in Den Haag

Foto: Ilja Keizer

Gerelateerde producten