De Tour met Mart Smeets begint hier

De Tour met Mart Smeets begint hier

De Tour met Mart Smeets begint hier

Op zondag 3 juli, het startweekend van de Tour de France, is Mart Smeets te gast bij boekhandel De Vries Van Stockum in Haarlem. Mart Smeets zal worden geïnterviewd door Kamiel Reckman (Velofilie Podcast) over zijn nieuwe boek Rood-wit-blauw in de Tour. Na afloop is er gelegenheid om hem te ontmoeten en het boek te laten signeren.

Datum: zondag 3 juli
Tijd: 14.00 - 15.30
Locatie: Haarlem, Jacobijnestraat 7
Aanmelden: via het formulier onderaan deze pagina

Over het boek

Sinds de Tour de France in 1903 voor het eerst werd verreden, hebben er 258 Nederlandse mannen aan meegedaan. Ze kregen pech, vonden het te zwaar, haalden de eindstreep niet of vierden juist grote successen, en alles daartussen. Velen zijn inmiddels vergeten. Mart Smeets haalt ze allemaal terug. Van elke renner achterhaalde hij de feiten, de levensloop en een portretje, over velen schrijft hij er ook persoonlijke verhalen bij.

Hij baseert zich op boeken, kranten, archieven en eigen waarneming. Hij was zelf 42 jaar voor zijn journalistieke werk in de Tour. Vanaf 1984 werd er ook een Tour de France voor vrouwen gereden. Die Tour Féminin zou zich onder verschillende namen en in verschillende vormen losmaken van de Tour voor mannen. Ook alle 125 Nederlandse vrouwen die meereden zet Mart Smeets op een rij. Rood-wit-blauw in de Tour is een onmisbaar encyclopedisch én verhalend boek over alle Nederlandse Tourdeelnemers ooit.

Bestel het nieuwe boek hier

Over de auteur

Mart Smeets is een Nederlands radio- en televisiepresentator, (sport)journalist en sportcommentator voor Ziggo Sport. Als verslaggever specialiseerde hij zich in de schaats- en wielersport, waarbij hij verslag deed van diverse sportevenementen, waaronder de Ronde van Frankrijk, zowel als verslaggever ter plaatse alsook als presentator van De Avondetappe.

Buiten zijn bezigheden bij de NOS schreef Smeets lange tijd wekelijkse columns voor onder andere Sportweek, Trouw, het Haarlems Dagblad en nog wekelijks voor de VARAgids. Ook presenteerde hij tussen 1992 en 2014 het nachtelijke muziekprogramma For the record op Radio 2.

Op literair vlak heeft Mart Smeets eveneens niet stilgezeten, want ondertussen heeft hij zo'n 50 boeken op zijn naam staan. Waaronder Doorstart, O Canada en Stille Sport.

Velofilie Podcast

Velofilie Podcast is dé podcast over wielrennen op de weg, op de baan en in het veld gemaakt door liefhebbers met passie en voor liefhebbers met passie. Alles koers. Van interviews met profs, oud-profs, van series met wielrenners en over koersen tot specials. Wij houden van de verhalen uit het wielrennen en willen die liefde met iedereen delen.

Meld je aan

Wil je zondag 3 juli graag verzekerd zijn van een plaatsje? Meld je dan aan via onderstaand formulier!