Meet & Greet Mari Maris in Haarlem

Meet & Greet Mari Maris in Haarlem

Meet & Greet Mari Maris in Haarlem

Ontmoet op zaterdag 9 november Mari Maris tijdens de Kookboekenweek bij De Vries Van Stockum in Haarlem. Een petit selectie van hapjes uit de prachtige nieuwe kookbijbel Maison Mari, om een idee te krijgen van de harmonie tussen de diverse ingrediënten. Bedenk thuis wat ideeën voor het diner tijdens de gezellige maar o zo drukke dagen en vraag handige tips aan Mari. Laat je kookbijbel signeren, leuk om als cadeau weg te geven tijdens de feestdagen!

Het kookboek Maison Mari is een reis door het jaar in kleine geschiedenissen en grote gerechten van soezen en moussen tot kroketten, tarteletten & bonbons. Geserveerd in 54 uitgebreide menu's voor alleseters, geheelonthouders, veganeusjes, carnivoren, culi's en normale mensen.

Een avond met vrienden aan tafel. Heel leuk en toch ook wat stressvol: er moet een menu verzonnen én gekookt worden. Kijkend in kookboeken en tijdschriften dienen de ideeën zich aan, maar als alle notities en uitgescheurde pagina’s naast elkaar liggen, blijken het vier voorgerechten en een dessert, zonder hoofdgerecht. Of uw liefde voor deeg leverde een menu op waarbij alle gangen een jasje hebben, gefrituurd, gestoomd of gebakken… Hoe dan wel? Over het samenstellen van een goed menu valt van alles over te weten en ontdekken.

Mari Maris is sinds haar 14e kok, werkte jaren als chef en begon 10 jaar geleden in Frankrijk haar eigen restaurant waar zelfverbouwde groente de basis voor de menu’s vormen. De pers noemde Mari’s eerder verschenen Groentebijbel onmisbaar en kroonde haar na Mari plukt de dag tot groentekoningin. Jonah Freud noemde haar de Ottolenghi van Nederland. Haar gerechten en verhalen zijn als het leven; soms wat bitter, een vleugje zuur, wat zout, niet zoetsappig, altijd verrukkelijk. Mari doet niet eens haar best ons te verleiden, bladerend door de menu’s spat het kookplezier van de pagina’s, zó onze keuken in.

Datum: Zaterdag 9 november 2019
Tijd: 14.00 - 16.00 uur
Locatie: De Vries Van Stockum, Gedempte Oude Gracht 27 in Haarlem
Toegang: Gratis

Gerelateerde producten
  1. € 39,99