BOEKENWEEK: Literaire wandeling door Haarlem

BOEKENWEEK: Literaire wandeling door Haarlem

BOEKENWEEK: Literaire wandeling door Haarlem

Zondag 12 maart geeft schrijver en historicus Marco Daane een literaire rondleiding langs alle belangrijke historische plaatsen uit het leven van Haarlemse schrijver en schilder Jacob van Looy.

Wie: Schrijver en historicus Marco Daane
Wat: Wandeling in Haarlem rondom het leven van schrijver en schilder Jacob van Looy
Wanneer: zondag 12 maart, vanaf 15.00
Waar: Haarlem, Jacobijnestraat 7
Entree: gratis
Aanmelden: graag, via onderstaand formulier

Over het evenement

Schrijver en historicus Marco Daane neemt u mee door Haarlem, langs alle speciale plekken uit het leven van Jacob van Looy. In 1855 groeide deze bijzondere schilder en schrijver op in een weeshuis in Haarlem, en stierf in 1930 in zijn woning aan de Kleine Houtweg (Haarlem). Marco Daane schreef onlangs een interessante, vlot geschreven biografie over Jacob van Looy: Monsiour le Coloriste

Over het boek

Hij werd beroemd met de klassieker over een weesjongen: Jaapje. Decennialang wisten lezers van dat boek niet of nauwelijks dat de schrijver eigenlijk schilder was. Jacob van Looy was een bijzonder dubbeltalent.  Jacob van Looy (1855-1930) groeide zelf op in een Haarlems weeshuis. Dankzij weldoeners kon hij daarna een kunstopleiding volgen. Met Tachtigers als Kloos, Verwey, Witsen, Breitner en Jan Veth onderhield hij waardevolle maar gevaarlijke vriendschappen en correspondenties.

Monsieur le Coloriste volgt Van Looys wording en ontwikkeling als kunstenaar via talloze brieven en documenten. Onbekende feiten werpen nieuw licht op zijn werk en persoon. Jacob van Looy koos en volgde steeds zelf zijn weg, wat hem tot een apart staande figuur met een eigen betekenis maakt.

Web-form is not active.