BOEKENWEEK: Fixdit!

BOEKENWEEK: Fixdit!

BOEKENWEEK: Fixdit!

Zaterdag 18 maart komen Jannah Loontjens en Sanneke van Hassel van het schrijverscollectief Fixdit! langs om met ons hun optimistische, feministische woede met ons te delen.

Wie: Jannah Loontjens en Sanneke van Hassel
Wat: Lezing
Waar: De Vries Van Stockum Haarlem, Jacobijnestraat 7
Wanneer: zaterdag 18 maart 2023, 17.00 - 19.00
Toegang : gratis
Aanmelden: graag via via onderstaand formulier

Over het boek

Fix het seksisme in de literatuur! Schrijverscollectief Fixdit streeft naar meer diversiteit in de canon en de literaire wereld. Want hoe kan het nou dat de canon voor het overgrote deel uit (witte cis-) mannen bestaat? En dat terwijl MINSTENS 50% van de wereldbevolking vrouw is? Fixdit wil het bewustzijn over genderongelijkheid in de letteren vergroten en de canon uitbreiden met werk van belangrijke vrouwelijke auteurs.

Over de auteurs

Sanneke van Hassel (1971) schreef zes verhalenbundels (waaronder Nederzettingen, 2019) en twee romans. In 2008 ontving ze de BNG Nieuwe Literatuurprijs voor haar eerste bundels, in 2013 de Anna Blamanprijs voor haar hele oeuvre. Van Hassel schrijft ook non fictie en maakt ze zich sterk voor het genre van het korte verhaal.

Jannah Loontjens (1974) is schrijver en filosoof. Naast dicht- en essaybundels publiceerde ze vier romans. In haar recente romans Misschien wel niet en Wie weet onderzocht ze onze hedendaagse tijdgeest. In 2019 publiceerde ze Als het over liefde gaat, een essayistisch reisverhaal. In 2021 verscheen Schuldig, een persoonlijk onderzoek dat beweegt tussen essay en proza. Jannah Loontjens schreef regelmatig opiniestukken voor NRC Handelsblad, de Volkskrant en Trouw en verzorgt een rubriek voor Filosofie Magazine.

Wil je verzekerd zijn van een plaatsje? Meld je dan aan via onderstaand formulier!