Een middag met Erik van Muiswinkel

Een middag met Erik van Muiswinkel

Een middag met Erik van Muiswinkel

Op zondag 3 juli bespreekt Erik van Muiswinkel zijn boek Uit de lucht gevallen bij De Vries Van Stockum in Haarlem. Hij zal tijdens een lezing De Kleine Prins van De Saint Exepury ontleden en het succes verklaren. Naderhand is er een signeersessie.

Datum: zondag 3 juli
Tijd: Vanaf 16.00
Locatie: Haarlem, Jacobijnestraat 7
Aanmelden: via het formulier onderaan deze pagina

Over het boek

De kleine prins is groot geworden. Erg groot zelfs. Le petit prince van Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944) is het meest vertaalde moderne boek op aarde. Het wordt gelezen van Sint Annaparochie (De Kleine Prins) tot Johannesburg (Encose Inkana). Overal zijn straten en scholen naar de schrijver vernoemd, op de raarste plekken over de hele wereld vind je standbeeldjes van de kleine prins.

Maar wie weet nog dat De Saint-Exupéry al in 1939, drie jaar vóór hij De Kleine Prins schreef, wereldberoemd was? Dat hij lunchte met Salvador Dalí, ruzie maakte met Charles de Gaulle en goed bevriend was met Charles Lindbergh? Dat in 1936 het nieuws van zijn vermissing en redding in de Sahara vier dagen lang voorpaginanieuws was? Uit de lucht gevallen draait om één grote vraag: waarom is juist dit verhaal uit 1942 zo populair geworden in totaal verschillende culturen? Dat raadsel houdt Erik van Muiswinkel al jaren bezig. Misschien lukt het hem het op te lossen.

Bestel het nieuwe boek hier

Avonturen op de maan

Over de auteur

Erik van Muiswinkel (1961) is een Nederlands kleinkunstenaar, acteur, zanger en televisiepresentator die landelijke bekendheid verwierf door zijn bijdragen aan de televisieprogramma's Ook dat nog!, Kopspijkers en Studio Spaan. Ook was hij de Hoofdpiet bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Nederland.

Erik is goede vrienden met Diederik van Vleuten en hij maakt dan ook meerdere toneelvoorstellingen met hem. Zoals Mannen op de maan (1999), Mannen met vaste lasten (2002) en Prediker & Hooglied (2006). Deze mooie samenwerking komt in 2009 tot een eind en ze spelen samen een best-of-voorstelling Mannen, het allerbeste

Meld je aan

Wil je zondag 3 juli graag verzekerd zijn van een plaatsje? Meld je dan aan via onderstaand formulier!