Hilary Mantel vertelt over 'De Spiegel en het Licht'

Hilary Mantel vertelt over 'De Spiegel en het Licht'

Hilary Mantel vertelt over 'De Spiegel en het Licht'

Na 'Wolf Hall' en 'Het Boek Henry' verschijnt op 6 mei eindelijk het laatste deel van de Cromwell-trilogie in het Nederlands. Op deze pagina vind je alle informatie over het nieuwe boek, bonus filmpjes en een leesgids.

Engeland, mei 1536. Anne Boleyn is dood, onthoofd door een ingehuurde Franse beul. Het was in een oogwenk gebeurd. Na de bloedige lente zet Cromwell, zoon van een smid uit Putney, zijn klim naar macht en rijkdom verder voort, terwijl zijn vreeswekkende koning, Hendrik VIII, slechts een kortstondig geluk met zijn derde koningin Jane mag kennen. Ze sterft tijdens het baren van de door hem zo vurig gewenste zoon. Cromwell heeft geen eigen legermacht en geen invloedrijke familie die hem kan helpen: hij kan slechts bogen op zijn scherpe verstand. Terwijl Engeland in opstand is, verraders samenzweren in het buitenland en Hendriks bewind kraakt onder een dreigende invasie, ziet de slagvaardig ingestelde Cromwell een nieuw land in de spiegel van de toekomst. Maar kan een natie, of een individu, het verleden helemaal van zich afschudden? Wat kunt u doen, vraagt de Spaanse ambassadeur aan Cromwell, als de koning zich tegen u keert, zoals hij zich vroeg of laat altijd keert tegen degenen die het dichtst bij hem staan? <i>De spiegel & het licht</i> is het daverende slotdeel van de trilogie, waarin Hilary Mantel de laatste jaren traceert in het leven van Thomas Cromwell, de jongeman die vanuit het niets de toppen van de macht weet te bereiken. Ze smeedt een allesomvattend portret van jager en prooi, van een woelige strijd tussen zowel het heden en het verleden als tussen de koninklijke wil en de visie van een common man: van een modern land dat zichzelf door conflict, gedrevenheid en moed vormgeeft.

Bekijk hieronder een interview met Hilary Mantel door boekhandelsketen Waterstones. Het interview is in het Engels en kan op dit moment alleen nog met Engelse ondertiteling bekeken worden.

Liever lezen? Hier vind je een interview met Hilary Mantel uit de Volkskrant (1 mei 2020) over haar nieuwe boek en Thomas Cromwell als richtsroer van haar schrijverschap.

Even vergeten wat er in de eerste twee delen is gebeurd? In de winkel kun je (zolang de voorraad strekt) een leesgids ophalen met daarin een samenvatting van de eerste twee delen en een beschrijving van de belangrijkste personages.

Gerelateerde producten
  1. € 10,00
  2. € 24,99