Geef een prentenboek cadeau

Geef een prentenboek cadeau

Geef een prentenboek cadeau

Geef het prentenboek Ik zou wel een kindje lusten cadeau voor 2,50! Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen opgroeien tussen de boeken!

Geef een prentenboek cadeau

De campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.

Geef een prentenboek cadeau bestaat 5 jaar in 2022! Dit lustrumjaar is de klassieker Ik zou wel een kindje lusten van Sylviane Donnio en Dorothée de Monfreid (ill.) gekozen als campagnetitel en ligt vanaf 13 mei in de boekhandel voor € 2,50.

Hoe bereiken we alle kinderen? Door te geven!

Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen.

En geven kan op vele manieren, bijvoorbeeld door een boek te doneren aan een goed doel. Dit kan in verschillende boekhandels in Nederland - waaronder de onze!

Doneer Ik zou wel een kindje lusten

Ik zou wel een kindje lusten kost vanaf 13 mei slechts 2,50. Een fijn prijsje om weg te geven. Maar je mag er natuurlijk ook eentje voor jezelf kopen! Wil je het doneren aan een minima gezin maar weet je niet hoe je die kunt bereiken? Koop dan een exemplaar en laat hem bij ons in de winkel achter. Dan pakken wij hem mooi in en geven wij ze aan respectievelijk de Voedselbank in Den Haag en de Speelgoedbank in Haarlem. Zij zorgen dan dat je donatie goed terecht komt.

Je kunt dit boek vooralsnog alleen bij ons in de fysieke winkel kopen.

Op = op

Over het boek Ik zou wel een kindje lusten

Een klein krokodilletje eet altijd bananen, maar op een dag heeft hij trek in iets anders: hij zou wel eens een kindje lusten! Zijn ouders weten zich geen raad en proberen hem allerlei ander lekkers voor te schotelen. Maar het kleine krokodilletje is vastbesloten en gaat op zoek naar een kindje. Hij komt een meisje tegen, maar die laat zich niet zomaar opeten… Ik zou wel een kindje lusten is al jaren een van de meest populaire prentenboeken van Gottmer Kinderboeken. Dit verhaal met zijn expressieve, humoristische kleurenillustraties maakt voorlezen leuk voor jong en oud! Vanaf ca. 4 jaar.