BorderKitchen: Online auteursinterviews

BorderKitchen: Online auteursinterviews

BorderKitchen: Online auteursinterviews

Normaal gesproken staan wij, als trotse partner, met een mooie boekentafel bij dit event en kun je je vers aangeschafte boek laten signeren door de auteur. Door Corona gaat het allemaal een beetje anders, maar nog steeds staan wij samen met BorderKitchen voor je klaar. Bestel de boeken nu bij ons online en kijk en luister mee met de gratis interviews van BorderKitchen online!

We zijn heel blij om te melden dat BorderKitchen online verder gaat en regelmatig interviews, voordrachten en (hopelijk) nooit eerder vertoonde improvisaties zal gaan livestreamen met bijzondere internationale auteurs. Er zijn op dit moment drie interviews terug te kijken en volgende week (6 mei) komt een nieuw interview, dit maal met met Elif Shafak, online.

Aflevering 1: Etgar Keret

Etgar Keret (Tel Aviv, 1967) is volgens The New York Times een genie. In Nederland dook hij voor het eerst op met, de nu helaas uitverkochte, Pizzeria Kamikaze (2001). Daarna volgden onder meer Verrassing, Superlijm en Zeven vette jaren. Zijn boeken verschijnen in meer dan veertig landen. Naast schrijver is Keret filmmaker. In 2007 won hij met zijn vrouw Shira Gefen de Camera d’Or voor de film Jellyfish.

Bekijk de website van Etgar Keret.

Volg Etgar Keret op Facebook.

Aflevering 2: Sandro Veronesi

Sandro Veronesi (Prato, 1959) is een van de grootste Italiaanse schrijvers van zijn generatie. Met zijn romans als Kalme chaos, XY en Zeldzame aarden werd hij ook in Nederland een literaire publiekslieveling. Dit jaar verscheen zijn boek De Kolibri, waarover Jasper Henderson hem interviewde in de tweede aflevering van BorderKitchen Online.

Aflevering 3: Judith Schalansky

Judith Schalansky (1980, Greifswald) schrijft niet alleen boeken, ze ontwerpt ze, ze maakt ze, en dat doet ze zo prachtig dat ze er al vele prijzen mee won. De vormgeving van de schitterende Naturkunden-serie van Matthes und Seitz bijvoorbeeld, is van haar hand. Eerder verschenen in Nederland De atlas van afgelegen eilanden en De lessen van mevrouw Lohmark. In februari 2020 is haar nieuwste boek Inventaris van enkele verliezen verschenen.

Aflevering 4: Elif Shafak

Elif Shafak, eigenlijk Elif Şafak, is een schrijfster van Turkse afkomst en de best verkopende vrouwelijke schrijfster van Turkije. Ze publiceerde boeken geschreven in het Turks en in het Engels. Critici omschrijven haar als een schrijfster die de Westerse en Oosterse verteltradities mengt om fictie te creëren die tegelijk lokaal en globaal is. In haar boeken stelt ze godsdienstwaanzin en xenofobie aan de kaak. Ze heeft bijzondere belangstelling voor feminisme, soefisme, de Ottomaanse cultuur en de stad Istanbul. Haar meest recente boek 10 minuten 38 seconden in deze vreemde wereld haalde de shortlist van de Booker prize.

Bekijk de website van Elif Shafak.

Gerelateerde producten
  1. € 22,99
  2. € 12,50