Een middag met Sander Meij & Cecile Korevaar (aanmelding)

Een middag met Sander Meij & Cecile Korevaar (aanmelding)

Een middag met Sander Meij & Cecile Korevaar (aanmelding)

Auteurs Sander Meij en Cecile Korevaar gaan op zondag 26 juni in gesprek over hun Young Adult-boeken Alma en Thuis draag ik bij me. Aansluitend is er een superspannende boekenquiz én is er natuurlijk tijd voor een signeersessie.

Datum: zondag 26 juni
Tijd: 15:30 - 17.00 uur
Locatie: Haarlem, Jacobijnestraat 7

Over de boeken

Alma

Alma is bijna zestien en woont met haar vader en jongere broer in het zuiden van San Pedro Sula. Steeds nadrukkelijker maken gewelddadige drugsbendes daar de dienst uit. Tot in de diepste vezels van de samenleving is hun terreur voelbaar. Zozeer zelfs, dat Alma niet meer weet of ze haar eigen broer nog wel kan vertrouwen.
Na een paar heftige gebeurtenissen is ze op zichzelf aangewezen. Ze moet vluchten voor haar leven. Haar plan is om naar haar moeder in de Verenigde Staten te reizen, maar dat blijkt een stuk makkelijker gezegd dan gedaan.

Alma geeft de vluchtelingen aan de Texaanse grens een gezicht. Het is een indringend verhaal over vriendschap, familie, vertrouwen en doorzettingsvermogen onder de allesverwoestende invloed van drugsbendes op het leven van een dapper, vijftienjarig meisje uit Honduras.

Bestel de nieuwe roman hier

'Een aangrijpend en schitterend geschreven boek. Ik blijf maar aan Alma denken.' Carlie van Tongeren, auteur van o.a. Het meisjesmanifest

Thuis draag ik bij me

Het verhaal achter de krantenkoppen.

Wassim, Romeo en Laila ontvluchten hun thuisland Syrië, omdat ze vrezen voor hun leven. Alle drie hopen ze op een betere toekomst, zonder angst en bombardementen, zonder de dood om zich heen. Ze ontmoeten elkaar in Turkije, waar ze op het punt staan in een rubberboot te stappen die hen naar Griekenland zal brengen. Dit is het begin van een helse reis vol gevaar en ontberingen, maar ook van een bijzondere vriendschap. Welk lot staat hen te wachten, en vinden ze dat waar ze op hopen? Zijn ze veerkrachtig genoeg om het verleden onder ogen te zien en opnieuw te geloven in de toekomst?

Bestel de nieuwe roman hier

'Indrukwekkend hoe Cecile Korevaar zich heeft voorbereid op het schrijven van dit boek. Ze reisde naar Syrië, Libanon, Turkije, Griekenland en legde zelf de vluchtelingenroute af. Dit heeft geresulteerd in een rauw, spannend en realistisch verhaal.' – Daisy Mohr, NOS-correspondent Midden-Oosten

Over de auteurs

Sander Meij

Sander Meij (1980) is dichter, (kinderboeken)schrijver, vertaler en redacteur. Hij rondde de studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de UvA af met een masterscriptie over de poëtica van de Vlaamse dichter Gust Gils. Daarnaast studeerde hij Moderne Franse Letterkunde aan de Université de Toulon et du Var, en Italiaans.

In 2015 debuteerde hij met de goed ontvangen dichtbundel Nieuw eiland, die in 2019 gevolgd werd door Pincetbeweging. Beide bundels verschenen bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam. In 2018 verscheen zijn kinderboekendebuut, getiteld Bennie Tak aan de wandel (e-book).

Cecile Korevaar

Toen Cecile Korevaar (1976) in 2015 de televisiebeelden van de stromen vluchtelingen zag, wist ze meteen dat ze hierover een boek wilde schrijven. Destijds was ze nog bezig met haar debuut Wat jij niet weet en de opleiding Proza voor kinderen. In 2018 begon Cecile met de research voor haar nieuwe boek en leerde ze Christine, Michel en Hassan kennen; drie jongeren die in 2015 uit Syrië zijn gevlucht. Door de maandelijkse gesprekken met het drietal kwam Cecile erachter dat ze alleen een boek over dit onderwerp kon schrijven als ze de besproken landen en plekken zou bezoeken.

Meld je aan

Wil je zondag 26 juni graag verzekerd zijn van een plaatsje? Meld je dan aan via onderstaand formulier!