Boekpresentatie Kerndissonantie Robert Boer

Boekpresentatie Kerndissonantie Robert Boer

Boekpresentatie Kerndissonantie Robert Boer

Op zondag 21 augustus presenteert Robert Boer bij De Vries Van Stockum in Haarlem zijn boek Kerndissonantie.

 

Over het boek

Een wetenschapper nodigt de hoofdpersoon uit omdat die een boek heeft geschreven, waarin de oudere man zich herkent als één van de personages. De schrijver schetst in dat boek zijn eigen levenseinde zoals dat mogelijk in de toekomst zou kunnen plaatsvinden.
Dit gegeven is het startpunt van het verhaal over de jonge schrijver Peter Bos en de wetenschapper Menno Ottens.
Peter Bos en Petronella Dubois verwijzen naar de twee identiteiten van dezelfde persoon.

Het boek Kerndissonantie zal vanaf 23 augustus overal in de winkel liggen.

Wie: Robert Boer
Wat: boekpresentatie
Waar: Haarlem
Wanneer: zondag 21 augustus, 16.45 - 18.00
Toegang : gratis
Aanmelden: nee

Programma

- opening door Herman Adèr (bewerker)
- voordracht Jan Elbertse
- Herman Adèr over het uitgeven van eigenaardig werk
- voordracht Robert Boer
- uitreiking eerste exemplaar
- boekverkoop en korte borrel

Meer over Robert Boer

Robert Boer is geboren in 1956 te Mowbray (district Wijnberg, Zuid-Afrika) kwam anderhalf jarige leeftijd naar Nederland.
Zijn jeugd heeft hij voornamelijk doorgebracht in Moordrecht en nog een kleine twee jaar in Waddinxveen. Tijdens zijn middelbare schooltijd had hij al gespeeld in een toneelstuk en musical op school (Gouda) en "bemoeide" hij zich met een toneelclub in Waddinxveen.
Op achttienjarige leeftijd vertrok hij naar Amsterdam voor de opleiding aan de kleinkunstacademie.
"Met deze culturele bagage (van ruim twee jaar), was ik best blij en ging ik, heel optimistisch, op aanraden van velen, een totaal andere kant op."

"Ik koos voor een opleiding in de paramedische sector en werd een röntgenlaborant in diverse ziekenhuizen (fotograaf van röntgenfoto's), maar... met het idee in het achterhoofd om daarnaast erg veel te gaan doen met zang en spel. Zo deed ik veel mee met koorzangprojecten en bezocht ik regelmatig diverse zangpedagogen. Ik volgde ook een theatercursus en presenteerde bij een ziekenomroep. Met een pianist trad ik op met nostalgisch repertoire in bejaardenoorden. Ondertussen begon ik ook te schrijven.
"Via dagstudenten psychologie, die in de avond hun deelname hadden aan projecten waar ik aan meedeed, kreeg ik het idee om een studie psychologie in deeltijd te gaan volgen, welke ik inderdaad voltooide van 1985 tot begin 1996. (Ik ben er niet in gaan werken, omdat alles toch vrij zwaar was en ik de muze te veel zou gaan missen!)
"In 2000 kwam ik terecht bij een operettegroep en deed daar veel rollen en koorwerk.
"Kerndissonantie schreef ik in eerste instantie van 1996 tot 2005. Later is het herzien en vooral uitgedund, mede o.l.v. Herman Adèr, die ik kende van mijn medewerking aan een ander boek wat door hem is uitgegeven. Enkele jaren geleden volgde ik een cursus aan de schrijversacademie. Thans ben ik met pensioen en heb ik meer schrijfplannen."