Boekpresentatie Harmen Malderik

Boekpresentatie Harmen Malderik

Boekpresentatie Harmen Malderik

Op zaterdag 28 mei zal Harmen Malderik zijn nieuwe boek Rattenplaag feestelijk presenteren bij De Vries Van Stockum in Haarlem. Aansluitend is er een borrel en signeersessie met live muziek van singer-songwriter Bert Vissers.

Datum: zaterdag 28 mei
Tijd: 17:00 (inloop 16:45)
Locatie: Haarlem, Jacobijnestraat 7

Over het boek

Rattenplaag is een roman over de strijd om de publieke ruimte in een veranderende stad. De bewoners van een nauwe steeg in de drukke provinciestad Westdamme ergeren zich groen en geel aan het lawaai van het passerende verkeer en de voor hun deur geparkeerde voertuigen. Onder de bezielde aanvoering van Peter, een kunstenaar en activist, slagen ze er echter in scooters, motoren en auto's uit de steeg te weren.

Maar dan ontdekken vastgoedhandelaren de kleine stadsoase. Steeds meer bewoners verkopen hun huizen aan yuppen en snelle rijken. Scooters en motoren, waaronder een zware motor van een lid van motorclub Las Águilas, plegen opnieuw een aanslag op de leefbaarheid. Er ontstaan conflicten tussen de nieuwe en de achtergebleven bewoners. Welke rol speelt Peter, die zich intussen Peer laat noemen, bij al deze conflicten?

Bestel de nieuwe roman hier

Over de auteur

Harmen Malderik publiceerde reisverhalen, romans en twee dichtbundels die alle lovend zijn ontvangen. Zijn laatste dichtbundel Nooit loopt de weg dood verscheen in 2021 bij Uitgeverij Palmslag.  

Meld je aan

Je hebt je succesvol aangemeld voor het evenement van Harmen Malderik op zaterdag 28 mei 2022.