Boekpresentatie Carolien Spaans

Boekpresentatie Carolien Spaans

Boekpresentatie Carolien Spaans

Op donderdag 7 juli komt Carolien Spaans - bekend van Doet sneeuw pijn - haar nieuwe roman Hofje zonder zorgen presenteren. Het boek is een vlotte, herkenbare schets van onze maatschappij en speelt zich af binnen de muren van een Haarlems hofje.

Datum: donderdag 7 juli
Tijd: 17.00 - 19.00
Locatie: Haarlem, Jacobijnestraat 7

Over het boek

Een karakteristiek hofje in het centrum van Haarlem; het lijkt een idylle, maar binnenshuis en tussen de bewoners broeit er van alles. Schermverslaafde kinderen met te drukke ouders, een stiefkind dat tussen twee culturen valt, een vlogster met pleinvrees, een pas gepensioneerde arts met een empty agenda-syndroom, diefstal, homohaat, relatieproblemen… en wat in godsnaam te doen met de eenzame oudere die steeds nep-zelfmoordpogingen doet?

Ondertussen worstelt iedereen binnen de muren van de monumentale huisjes op zijn eigen manier met de vraag: hoe word ik gelukkig? Hofje zonder zorgen is een boek over relaties: tussen buren, binnen gezinnen, met kinderen, partners, jezelf en de maatschappij, herkenbaar opgetekend en razendsnel uitgeserveerd.

Bestel het nieuwe boek hier

Over de auteur

Carolien Spaans (1978) studeerde cum laude af als communicatiewetenschapper. Daarna werkte ze als taartenbakker, redacteur bij de tv-programma's Moccah (The Box) en Wartaal (BNN) en was redactiechef bij modetijdschrift Jackie. Sinds 2011 is ze freelance journalist voor titels als Volkskrant Magazine, LINDA en de VARAgids. Ze debuteerde in 2018 met de autobiografische roman Doet sneeuw pijn.

Ⓒ Auteursfoto: Keke Keukelaar

Ⓒ Cover: Jip van den Toorn