Boekpresentatie Matthias Rozemond

Boekpresentatie Matthias Rozemond

Boekpresentatie Matthias Rozemond

Op vrijdag 3 februari presenteert Matthias Rozemond zijn nieuwe boek Melkmeisje in onze winkel in Haarlem.

Vermeer staat weer helemaal in de belangstelling en juist nu komt Matthias Rozemond met Melkmeisje: Het wereldberoemde schilderij van Vermeer komt tot leven in zeventiende-eeuws Delft. Dit boek ligt vanaf 8 februari op de planken, maar op 3 februari geeft de auteur onder het genot van een drankje vast een kijkje in de wereld van zijn nieuwe boek. Wie: Matthias Rozemond
Wat: boekpresentatie
Waar: Haarlem
Wanneer: vrijdag 3 februari om 17.00
Toegang : gratis
Aanmelden: graag, via onderstaand formulier (i.v.m. catering)

Over het boek

Melkmeisje is de nieuwe historische roman van Matthias Rozemond en gaat over Johannes Vermeer in het jaar 1657. De jonge schilder Johannes Vermeer heeft zich danig in de nesten gewerkt met een scabreus doek waarvan half Delft schande spreekt. Ook zijn eigen katholieke schoonfamilie lijkt het vertrouwen in hem op te zeggen. Hoe krijgt Johannes zijn carrière weer op de rit? Hoe herwint hij liefde en steun van zijn echtgenote Catharina? Hij moet nu echt een doek maken dat alle critici in een keer de mond snoert. Gelukkig is er nog één Delftenaar die de ongepolijste jonge kunstschilder wil steunen, mits hij zich overgeeft aan de regels van de Hollandse genrekunst. Bijvoorbeeld dienstbode Tanneke bezig zien in haar keuken, maar krijgt hij haar zover om voor hem te poseren? Tegen het decor van het zeventiende-eeuwse Delft vertelt Melkmeisje het fictieve verhaal van een jonge vrouw en haar rol in het leven van Johannes Vermeer.

Over de auteur

Matthias Rozemond (1962) studeerde Duitse taal-en letterkunde. Op zijn drieëntwintigste begon hij met het schrijven van gedichten, waarvan een aantal geplaatst is in uiteenlopende tijdschriften en verzamelbundels. Een eigen bundel (Schepijs op Zomeravonden) verscheen in 2000. Daarnaast schrijft hij literaire recensies voor o.a Het Parool en vertalingen van onder meer Duitse poëzie.

In 2007 verscheen van Matthias Rozemond de literaire thriller Apollovlinder, kort daarop gevolgd door Schimmenspel (2008) en Enkele Reis Sicilië (2010). Later verscheen ook het boek De duivelskunstenaar (2016): een unieke historische roman over Jeroen Bosch, de belangrijkste middeleeuwse kunstenaar van Nederland. Eind 2018 verscheen zijn boek: Het spel van licht en donker, een roman over de jonge Rembrandt. In 2021 verscheen zijn boek: Amalia, over de grondlegster van ons hedendagse koningshuis. Het vervolg verscheen in het najaar van 2022: Hoogheid. In 2023 verschijnt de nieuwe historische roman van de hand van Matthias: Melkmeisje, waarin het wereldberoemde schilderij van Vermeer tot leven komt. Matthias Rozemond woont in Haarlem met zijn vrouw en twee kinderen.

Graag aanmelden via dit formulier:

Hoeveel personen gaan er deelnemen?

Niet verplicht.

Door me in te schrijven ga ik akkoord met de algemene voorwaarden