Onze specialisten


Even voorstellen

Goedendag, mijn naam is Ellen Nieuwenkamp boekverkoopster te Den Haag. Mijn specialisaties zijn Nederlandse literatuur, spanning/thrillers, Indië/Indonesie, sport, hobby en flora/fauna. Ik werk sinds 1993 bij de firma en heb op verschillende afdelingen binnen het bedrijf gewerkt. Sinds een jaar of 15 werk ik in de winkel. Naast lezen heb ik nog twee grote hobby’s namelijk reizen en koken (+ het verzamelen van kookboeken). Op het gebied van lezen verslind ik voornamelijk boeken over de Tweede Wereldoorlog, zowel fictie als non-fictie. Wilt u advies over één van mijn specialisaties? Stuur een mailtje naar e.nieuwenenkamp@devriesvanstockum.nl of bel met de winkel: 070-3028110.

Recent gelezen

De avond is ongemak
Wat een debuut! De avond is ongemak pakt je en neemt je mee in een wereld vol verdriet, onverwerkte emoties en een hoop ongemak. Door de ogen van de tienjarige Jas lees je het verhaal over hoe een jonggestorven broertje zijn stempel drukt op een diepgelovig gezin. De achterblijvers ontwikkelen hun eigen manier om met zijn overlijden om te gaan en hun ouders zijn niet bij machte om hun kinderen te begeleiden. Moeder vervalt in een diepe depressie en Jas verdwijnt steeds meer in haar eigen wereld vol fantasieën. En dan heb ik het niet eens over de adembenemende climax.
7x anders
Als echte Jamie fan kan 7x anders natuurlijk niet ontbreken in mijn kookboekenverzameling. Met achttien verschillende hoofdingrediënten kun je elke keer zeven recepten maken. De recepten zijn simpel te maken, ook omdat er bij elk recept duidelijk staat aangeven wat je nodig hebt. Mijn favoriet? De Easy Kip Piri Piri op pagina 246. Smullen!
Viktor
Viktor is een geweldig debuut van Judith Fanto, dat is opgedeeld in twee verhaallijnen. De eerste over de welgestelde Weens-Joodse familie Rosenbaum in 1914 en de tweede over Geertje Rosenbaum die in 1994 in Nijmegen op zoek gaat naar haar familiegeschiedenis en daarmee rebelleert tegen de angst en schaamte waarmee de Rosenbaums hun Joodse identiteit beleven.
Bijbel van de Indonesische Keuken
Een smakelijke reis waarin Maureen Tan je meeneemt langs de bijzondere en verrassende eilandkeukens van de Indonesische archipel. Aan de hand van duidelijke aanwijzingen, stap-voor-stap-fotografie en uitleg over basis-ingrediënten, culinaire begrippen en technieken leer je zelf de lekkerste Indonesische gerechten te bereiden. Als liefhebber van de Indonesische keuken kan dit boek van Maureen Tan niet ontbreken in mijn verzameling kookboeken. Aanbeveling: De pittige friszure garnalen uit Bima (blz 415).
Wij slaven van Suriname
Anton de Kom is een van de centrale figuren uit de Surinaamse geschiedenis en literatuur. Wij slaven van Suriname geeft een inzicht in het koloniale verleden van Nederland in Suriname, waarbij de uitbuiting van het land niet stopte na afschaffing van de slavernij. De Kom drukt je met de neus op de feiten en daarom vind ik dat dit boek eigenlijk verplicht zou moeten worden op scholen.
Hoe fel de zon ook scheen
In twintig verhalen vertelt Arend van Dam over Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Hoe fel de zon ook scheen is extra mooi door de fantastische illustraties van Alex de Wolf. Een prachtig boek voor kinderen, maar zeker ook geschikt voor volwassenen, met verhalen over onder anderen George Maduro (naamgever van Madurodam), Ouwehands dierenpark en Miep Gies .

All-time Favourites

Sonny Boy
Sonny Boy van Annejet van der Zijl is mijn all-time favoriet! De jonge Surinaamse student Waldemar gaat in Den Haag op kamers wonen bij Rilka, een gescheiden vrouw met 4 kinderen. Waldemar en Rilka krijgen samen een kind met als bijnaam “Sonny Boy”. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stellen Rilka en Waldemar hun huis open voor onderduikers maar worden in januari 1944 opgepakt en overleven de oorlog niet. De kleine “Sonny Boy” overleeft de oorlog. Prachtig boek over discriminatie, liefde en oorlog.
Jeruzalem
Dit is niet alleen een heerlijk kookboek, maar ook een prachtige ode aan de stad Jeruzalem. De stad waar beide auteurs vandaan komen. Naast recepten staan er ook leuke stukjes in over de geschiedenis van de stad. De recepten kosten wel wat tijd, maar dan heb je ook wat. Je krijgt gelijk zin om er uit te gaan koken.
Mijn duistere Vanessa
De vijftienjarige Vanessa krijgt een relatie met haar leraar Engels; Jacob van 42. Deze relatie verandert Vanessa’s leven voorgoed. Zeventien jaar later wordt Jacob door een oud-leerling beschuldigd van seksueel misbruik. Vanessa ziet haar relatie met Jacob als ware liefde. Of heeft ze dat zichzelf al die tijd maar voorgehouden? Na het lezen van dit boek blijf je nog wel een tijdje nadenken. Mijn duistere Vanessa is rauw, duister, beklemmend en enorm aangrijpend.

Het meisje in het ijs
Op een winterse dag wordt er een lijk gevonden in het ijs. Rechercheur Erika Foster wordt op de zaak gezet. Ze pakt de zaak op geheel eigen manier aan en dit levert haar dan ook een schorsing op. Toch gaat ze door. Krijgt ze de moordenaar te pakken? Vanaf de eerste bladzijde word je in het boek getrokken. Gedurende het verhaal zet Robert Bryndza je verschillende keren op het verkeerde been betreffende de dader. Op het eind word je alsnog verrast. Het meisje in het ijs is een heerlijk spannend boek!
Lichter dan ik
Lichter dan ik van Dido Michielsen is een boeiend verhaal over een sterke vrouw ten tijde van de koloniale overheersing van Indonesië. Het gaat over haar hoop en haar gevecht om te overleven. Dit boek geeft je een inkijkje in de vele onderbelichte delen van onze Nederlandse koloniale geschiedenis.
Hoe fel de zon ook scheen
In twintig verhalen vertelt Arend van Dam over Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Hoe fel de zon ook scheen is extra mooi door de fantastische illustraties van Alex de Wolf. Een prachtig boek voor kinderen, maar zeker ook geschikt voor volwassenen, met verhalen over onder anderen George Maduro (naamgever van Madurodam), Ouwehands dierenpark en Miep Gies .