DWDD Boek van de Maand

Aangeraden verhalen beginnen hier

DWDD Boek van de Maand

Max, Mischa en het Tet-offensief

Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Max, Mischa en het Tet-offensief' van Johan Harstad, uitgekozen tot Boek van de Maand!

Uitgelicht Max, Mischa & het Tet-offensief

DWDD Boek van de Maand Maart. Dit boek heeft mijn leven veranderd. Het is het allerbeste boek dat ik ooit heb gelezen. Het soort van boek waarvoor je ...

100%
€ 17,50 ontdek

 

 

Aanbevolen door het panel

Naast het Boek van de Maand tipt het boekverkoperspanel ook drie andere opvallende boeken die afgelopen maand zijn verschenen. Hieronder vind je deze aanraders met een korte toelichting.

De Zweetvoetenman
“Een leeftijdsloos boek. Dat dit nog niet in elk huis staat is onbegrijpelijk, want het is een heel belangrijk boek. We volgen strafzaken op tv, we hebben het er de hele dag over, maar we weten er zo ontzettend weinig van af. Mensen vinden het recht saai of ingewikkeld. Dit boek is absoluut niet saai en alles wat ingewikkeld is maken deze twee dames helder. Aan de hand van concrete zaken en fantastische uitklapschema’s.” - Manda Heddema.
Vallen is als vliegen
“Sommige boeken zou je liever niet willen lezen en misschien had Manon Uphoff het ook wel niet willen schrijven. Dit is wat literatuur met ons kan doen. Zij brengt een soort mythologie in, je bent meteen medeplichtige als je het boek leest. Ze laat de gruwelijkheden, maar ook de goede kant van haar vader zien. Manon Uphoff laat ons zien hoe de wereld ook kan zijn, daar kunnen we lering uit trekken. Een verpletterende leeservaring.” - Grietje Braaksma.
Haaienkoorts
“Het ultieme avonturenboek. Het reflectieve zit erin, maar het is een optimistisch boek en dat komt echt door die scheepslading aan aanstekelijke wetenschappelijke weetjes die hij overal doorheen weeft. Het mooiste verhaal is dat van een walvis die op een andere frequentie signalen uitzend dan zijn soortgenoten. Er is een walvis die eenzaam over de wereldzeeën doolt op zoek naar contact wat hij nooit zal krijgen. Een prachtig sterk beeld in deze tijden van isolatie.” - Ronnie Terpstra