De gekke machines van Leonardo Da Vinci

Nederlands | 07-04-2020
Illustrator: Renaud Vigourt
Bindwijze: Hardcover
ISBN/ISBN13: 9789044838237
Dit boek maakt duidelijk dat Leonardo met zijn gekke machines eigenlijk heel dicht bij de wereld van de kinderen staat. Als je je fantasie de vrije loop laat, kom je tot de meest fantastische uitvindingen! Leonardo Da Vinci staat bekend als schilder van de Mona Lisa, maar hij was ook een geniale uitvinder. In dit boek komen een aantal van zijn uitvindingen aan bod, zoals een zelfrijdende kar (de voorloper van de auto), een parachute, een draaibrug en een duikpak. Bij elke uitvinding geeft de auteur eerst wat achtergrond: waarom, bijvoorbeeld, bedacht Leonardo, die een hekel had aan oorlog, een tank? Zo leer je meer over de man en over de tijd waarin hij leefde. Vervolgens krijg je ook telkens een ontwerp van de uitvinding en een lijst met het benodigde materiaal. Je kunt er, bij wijze van spreken, zo mee aan de slag! (Maar waar vind je 20 tot 30 kanonnen?) Een inspirerend boek voor kinderen en ook voor grote mensen om zelf inventief en creatief bezig te zijn. Met grappige illustraties die de tekst tot leven wekken.
Aan de hand van zes uitvindingen, van parachute tot tank tot duikpak, kom je van alles te weten over het leven van Leonardo Da Vinci. Ontwerptekeningen maken de geniale ideeën inzichtelijk.
€ 19,95

Betaal bij ons veilig met:

Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis!
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

jeugdboek, Frans, vertaling, uitvinding, machines, geschiedenis, met illustraties, fictie en non-fictie, Leonardo da Vinci, Italië Een sprankelend non-fictieboek over de geniale ideeën van Leonardo da Vinci. Voor uitvinders vanaf 6 jaar. Leonardo da Vinci is wereldberoemd door zijn schilderijen, zoals de Mona Lisa met haar mysterieuze glimlach. Maar wist je dat hij ook een geniale uitvinder was? Ruim vijfhonderd jaar geleden ontwierp hij al een soort helikopter, een duikpak en een tank. Maar … zouden die wonderbaarlijke bedenksels ook echt werken?

Korte omschrijving

Aan de hand van zes uitvindingen, van parachute tot tank tot duikpak, kom je van alles te weten over het leven van Leonardo Da Vinci. Ontwerptekeningen maken de geniale ideeën inzichtelijk.

Details

Details
Titel De gekke machines van Leonardo Da Vinci
Auteur(s) Nathalie Lescaille-Moulènes
Illustrator Renaud Vigourt
Productvorm Hardcover
Taal Nederlands
Uitgever Clavis Uitgeverij
Publicatiedatum 07-04-2020
Afmetingen 348mm x 257mm x 10mm
Gewicht 595gr
ISBN/ISBN13 9789044838237

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:De gekke machines van Leonardo Da Vinci
Waardering