Onze specialisten

De Vries Van Stockum | Booklovers

De Vries Van Stockum is een onafhankelijke boekhandel met een gevarieerd en actueel aanbod. We hebben momenteel twee winkels in Nederland met elk zijn eigen specialismen en karakter dat past bij de stad waarin ze zich bevinden (Den Haag en Haarlem).
Op elke locatie helpen wij met kennis, enthousiasme en aandacht. Onze mensen - jouw adviseurs - zijn daarbij essentieel. Leer hier jouw boekverkopers beter kennen. Wat hebben ze recent gelezen en wat vonden ze daarvan (ongezouten)? Wat zijn hun all-time favourites? En hebben ze, naast boeken, ook nog andere liefdes? Op deze pagina vind je bijna al onze mensen terug.

Ellen
DEN HAAG - Al meer dan 25 jaar (!) is Ellen bij ons in de boekhandel actief. Genoeg tijd dus om je meerdere onderwerpen te specialiseren: Nederlandse literatuur, spanning/thrillers, Indië/Indonesie, sport, hobby en flora/fauna. In haar vrije tijd verslindt ze boeken over WOII.

Wineke
DEN HAAG - Wineke, een échte Hagenees, is onze specialist jeugdboeken in Den Haag. Haar kinderen zijn nu de leeftijd gepasseerd dat ze hen kan overstelpen met kinderboeken, dus botviert ze deze liefde voor het vak nu op haar klanten. Maar ook voor reisboeken en -ervaring is Wineke een uitstekende gids.

Léon
DEN HAAG - Onze historicus Léon maakt je met liefde wegwijs in het web van historiografie. Het feit dat hij de schrijver is van Een Kleine Geschiedenis van Den Haag voor Dummies en De Kleine Geschiedenis van Leiden voor Dummies is daar tastbaar bewijs van. Maar elke geschiedliefhebber weet dat het vak ook onlosmakelijk verbonden is met literatuur. Schroom dus niet om ook over dit onderwerp vragen te stellen.

Rutger
HAARLEM - Music First, Books Second. Rutger heeft in beide vestigingen gewerkt, maar is momenteel assistent winkelmanager in Haarlem. Wij kennen Rutger ook als wereldreiziger en als iemand die bijzondere foto's maakt. EN we analyseren graag de laatste films met hem!

Cas

HAARLEM - Cas werkt sinds 2018 voor de winkel in Haarlem. Nieuwsgierigheid is zijn drijfveer, wat leidt tot een prettig onvoorspelbare boekenvoorkeur. Zijn specialisme ligt bij de wetenschap, maar hij maakt graag uitstapjes naar natuurboeken en Engelse literatuur. En dat is niet zo vreemd: Cas heeft zowel tuin- en landschapsinrichting als Engels gestudeerd. Ook hoopt hij over een paar jaar te promoveren op klimaatfilosofie en Engelstalige poëzie.

Isabel

HAARLEM - Als Young Adult (YA) en kinderboeken fanatiekeling kun je bij Isabel altijd terecht voor een fangirl-momentje over die net uitgekomen titel met swoon-worthy personages. Haar favoriete boeken zal ze je altijd aanraden, maar voor andere (soms objectieve) boekentips op het gebied van kind en YA, staat ze ook altijd voor je klaar. Wanneer ze niet met een boek in haar handen te vinden is, houdt ze van creatief bezig zijn op het gebied van grafisch vormgeving en haar eigen onderneming, het draaien van een LP, of het bijwonen van een indie-rock concert.

Femke

HAARLEM - Hoewel Femke een hondenmens is, heeft zo toch ook aardig wat katten opgelopen inmiddels. Letterlijk. Iedereen kent wel zo iemand. Zo iemand die een soort 'verloren diertjes magneet' blijkt te zijn. Waar ze ook zijn. Het is een soort mysterieuze gave. En haar kinderen blijken die te hebben.

Naast dat ze dus een groot hart heeft voor diertjes, is er natuurlijk ook altijd ruimte voor een nieuw boek. Ze is docent en heeft ook veel ervaring als boekverkoper. Ze is rubrieksverantwoordelijke kookboeken, maar leest ook erg graag klassieke literatuur en weet verrassend veel over insectenhuisjes. Voor een mooi gesprek over een ecologische moestuin moet je bij Femke (of Cas) zijn. Dat mag ook in het Russisch trouwens!

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief verhalen beginnen hier

Wekelijkse update met tips, de agenda, cadeauhulp & inspiratie.

Zit jouw favoriete booklover hier niet bij?

Er zijn veel meer mensen voor je aan het werk dan je misschien in eerste instantie zou denken - zowel in de winkel als achter de schermen. Misschien heeft één van de onderstaande booklovers je wel eens geholpen? Of ben je benieuwd naar welk gezicht er achter die mails of telefoontjes zit? Hieronder vind je nóg meer boekverkopers die jou wellicht al eens geholpen helpen - achter plexiglas in de winkel, of achter de schermen op ons kantoor. Samen zorgen we dat je nooit zonder boeken komt te zitten.

Jeltje

DIRECTEUR - Jeltje de Vries is tussen de boeken opgegroeid, dus het is niet zo verwonderlijk dat ze nu twee prachtige boekhandels leidt. Ze is de vierde generatie van de familie De Vries die het familiebedrijf voortzet en leest zelf het liefst managementboeken en literatuur.

Natascha

HAARLEM - Natascha studeert Film en Literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden. In de boekenwinkel voelt zij zich dus helemaal thuis. Naast de klassieke werken die ze voor haar studie leest, is ze zelf het meest geïnteresseerd in Young Adult en fantasy boeken. Als je dus naar boeken op zoek bent die je op BookTok bent tegengekomen of waar een Netflix serie van uitkomt, ben je bij haar op de juiste plek.

Geke

BACKOFFICE - Geke kan en doet zo’n beetje alles. Vooral achter de schermen zet ze zich al jarenlang met ongeëvenaarde passie en liefde in voor onze klanten én voor haar collega’s - zodat wij ons werk goed kunnen (blijven) doen. First in en last out. Elke dag weer.

Marie-Claire

REDACTIE - “MC” is ons spring-in-’t-veld die zich vooral bezighoudt met de website, nieuwsbrief en online boekpresentaties (filmpjes). Ze is historica (American Studies) en een argumentatie theorie-nerd, en het liefst verliest ze zich 19e-eeuwse klassiekers en spookverhalen en alles wat met ouderschap te maken heeft.

Lees meer

ANNIKA

DEN HAAG - Een bijenhoudende Mug in ruste (vanwege gebrek aan een kavel voor een korf). Voordat ze verhuisde naar haar tuinloze huis in Den Haag, groeide ze op in Haarlem, studeerde ze cultuurwetenschappen en filmwetenschappen en werkte ze vervolgens op een boerderij op het Zweedse platteland. Je kunt bij haar dus terecht voor alles wat zalig en zelfzorg is: natuurboeken, landscapcentrische romans, hygge... Maar ze helpt je ook graag op het gebied van psychologie, spiritualiteit en kunstgeschiedenis. Verder heeft ze een zwak voor mooi vormgegeven en rijkelijk geïllusteerde boeken en is ze fan van de faxboeken van Nicolien Mizee.

Volg mij op Hebban