Onze specialisten

De Vries Van Stockum | Booklovers

De Vries Van Stockum is een onafhankelijke boekhandel met een gevarieerd en actueel aanbod. We hebben momenteel twee winkels in Nederland met elk zijn eigen specialismen en karakter dat past bij de stad waarin ze zich bevinden (Den Haag en Haarlem).
Op elke locatie helpen wij met kennis, enthousiasme en aandacht. Onze mensen - jouw adviseurs - zijn daarbij essentieel. Leer hier jouw boekverkopers beter kennen. Wat hebben ze recent gelezen en wat vonden ze daarvan (ongezouten)? Wat zijn hun all-time favourites? En hebben ze, naast boeken, ook nog andere liefdes? Op deze pagina vind je bijna al onze mensen terug.

Bertram
HAARLEM - In Haarlem kun je sinds 2003 bij Bertram terecht voor al je literatuurvragen en kunstboekentips. Hij heeft Engels gestudeerd en is afgestudeerd op Stephen King. Bertram leest en schrijft graag op het snijvlak tussen 'realiteit' en 'nét een beetje vreemd'.

Daan
HAARLEM - Daan is in 2012 uitgeroepen tot beste boekverkoper van Nederland en al tien jaar een een vertrouwde adviseur in Haarlem, gespecialiseerd in kook- en tuinierboeken. Daan zit zelfs al drie jaar in de jury van Het Gouden Kookboek! Ook heeft hij een stadstuin ontworpen in het centrum.

Ellen
DEN HAAG - Al meer dan 25 jaar (!) is Ellen bij ons in de boekhandel actief. Genoeg tijd dus om je meerdere onderwerpen te specialiseren: Nederlandse literatuur, spanning/thrillers, Indië/Indonesie, sport, hobby en flora/fauna. In haar vrije tijd verslindt ze boeken over WOII.

Heleen
HAARLEM - Ze voorziet je met liefde van advies over (ontwikkelings-)psychologieboeken, filosofie(-boeken), religie(-boeken), natuurboeken en geschiedenisboeken. Vooral met het thema ‘andere culturen’ maak je Heleen, van huis uit antropoloog, erg gelukkig. En met een onderhoudend gesprekje over de overdenkingen van Marcus Aurelius.

Léon
DEN HAAG - Onze historicus Léon maakt je met liefde wegwijs in het web van historiografie. Het feit dat hij de schrijver is van Een Kleine Geschiedenis van Den Haag voor Dummies en De Kleine Geschiedenis van Leiden voor Dummies is daar tastbaar bewijs van. Maar elke geschiedliefhebber weet dat het vak ook onlosmakelijk verbonden is met literatuur. Schroom dus niet om ook over dit onderwerp vragen te stellen.

Rutger
DEN HAAG én HAARLEM - Music First, Books Second. Rutger werkt in beide vestigingen maar is verantwoordelijk voor de Kunst en Engelse- en buitenlandse literatuurafdelingen in Den Haag. Wij kennen Rutger ook als wereldreiziger en als iemand die bijzondere foto's maakt. EN we analyseren graag de laatste films met hem!

Saartje
HAARLEM - Kinderboekenkenner zijn is écht een vak apart. Maar Saartje is inmiddels een vertrouwd gezicht dat je meeneemt door het bos van leesniveau's en leeftijden. Ook voor fantasy en YA boeken kun je rekenen op enthousiast advies - mét een zachte G.

Serena
DEN HAAG - Serena is onze trotse vestigingsmanager in Den Haag en een heuse duizendpoot - zowel in haar kunde in het boekenvak als in haar kennis van verschillende genres. Ze slurpt graag veel informatie over veel verschillende onderwerpen op - maar het voelt pas af als ze die kennis kan uitwisselen.

Wineke
DEN HAAG - Wineke, een échte Hagenees, is onze specialist jeugdboeken in Den Haag. Haar kinderen zijn nu de leeftijd gepasseerd dat ze hen kan overstelpen met kinderboeken, dus botviert ze deze liefde voor het vak nu op haar klanten. Maar ook voor reisboeken en -ervaring is Wineke een uitstekende gids.

Zit jouw favoriete booklover hier niet bij?

Er zijn veel meer mensen voor je aan het werk dan je misschien in eerste instantie zou denken - zowel in de winkel als achter de schermen. Misschien heeft één van de onderstaande booklovers je wel eens geholpen? Of ben je benieuwd naar welk gezicht er achter die mails of telefoontjes zit? Hieronder vind je nóg meer boekverkopers die jou wellicht al eens geholpen helpen - achter plexiglas in de winkel, of achter de schermen op ons kantoor. Samen zorgen we dat je nooit zonder boeken komt te zitten.

Alice

DEN HAAG - Boekverkoper Alice laat zich graag meenemen naar verre plekken in reisverhalen of duikt in graphic novels. Ze leest ook graag goede Nederlands- en Engelstalige literatuur en volgt met name Rebecca Solnit op de voet. Haar werk laat haar telkens weer iets nieuws ontdekken over zichzelf en de wereld om haar heen – en dat inspireert!  

Astrid

DEN HAAG - Boekverkoper Astrid werkt al meer dan 20 jaar in de boeken, maar haar liefde voor lezen begon al bij de poëtische maan-roos-vis reeks. Hoe fijn om gedachte te kunnen wisselen met klanten over deze grote liefde? Haar studies, geschiedenis en beeldende kunst, sturen haar leesliefde. Ze is nooit klaar met WOII boeken, biografieën over kunstenaars en egodocumenten. Kortom: de innerlijke roerselen van de mens.

Cas

HAARLEM - Lezen, schrijven en werken aan een groenere omgeving. Oftewel: boekverkoper Cas houdt zich bezig met al het prachtige wat onze aarde te bieden heeft – inclusief het behoud ervan. Benieuwd hoe paddenstoelen de wereld kunnen redden? Cas voorziet je van de annotaties. Niet jouw cup of tea? Geen probleem. Cas helpt je graag aan een ander verhaal.

Frank

DEN HAAG - Boekverkoper Frank is literatuurwetenschapper en classicus, en is dan ook verzot op het plankje ‘Oudheid’. Ook vindt hij het zeker geen probleem om de boeken bij de talensectie te “herschikken”. Tussen inspirerende boeken werken met vriendelijke mensen, daar krijgt iedereen toch energie van? Ook leest hij graag fictie en is Peter Buwalda momenteel zijn favoriet.

Geke

Geke kan en doet zo’n beetje alles. Vooral achter de schermen zet ze zich al jarenlang met ongeëvenaarde passie en liefde in voor onze klanten én voor haar collega’s - zodat wij ons werk goed kunnen (blijven) doen. First in en last out. Elke dag weer.

Marie-Claire

“MC” is ons spring-in-’t-veld die zich vooral bezighoudt met de website, nieuwsbrief en online boekpresentaties (filmpjes). Ook al is ze historica en een argumentatie theorie-nerd, het liefst verliest ze zich 19e-eeuwse klassiekers en spookverhalen en alles wat met ouderschap te maken heeft.

Renée

HAARLEM - Lezen, loempia’s, Haarlem, reizen en schrijven. Dát is waar boekverkoper Renée van houdt. Dat is wat Renée doet. En het eerste en het laatste brengt haar ook nog loempia’s op de plank. En een Haarlems dak boven haar hoofd. En af een toe een reisje. Ze leeft de droom, en dat spat van deze vrolijkerd af.