Gronings goud

Over de macht van het gas en de rol van Rusland
| 26-03-2021 | 264 blz.
Auteur(s): Wendelmoet Boersema
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789026344657
In Gronings goud volgen we Wendelmoet Boersema op haar tocht langs Groningse akkers en Siberische gasvelden. Aan de hand van bronnen en interviews vertelt ze het verhaal van het Hollandse aardgas.
€ 21,99

Betaal bij ons veilig met:

Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Gronings goud van Wendelmoet Boersema vertelt het onbekende verhaal van het Groningse gas, de Russen en geopolitiek.

In Gronings goud reconstrueert Wendelmoet Boersema de geschiedenis achter de barsten en de breuken waaronder haar geboorteprovincie Groningen zo te lijden heeft. Waarom kost het de politiek zoveel moeite afscheid te nemen van het gas? Wat heeft het gas uit Slochteren ons gebracht? Welke macht verschafte het gas ons op het internationale toneel? En hoe groeide Groningen uit tot de spil in onze relatie met Rusland? We volgen de auteur op haar fascinerende tocht langs Groningse akkers en Siberische gasvelden, van Gasunie tot Gazprom.

Aan de hand van originele bronnen en interviews brengt Gronings goud een palet aan verhalen, van de Texaan die Nederland op gas liet koken en de Groningse boer die met graafmachines heel Nederland voorzag van leidingen, tot het verdriet in de Groningse huiskamers en de ingrijpende besluiten van machthebbers in internationale boardrooms. Gronings goud is het tragische verhaal van het Hollandse aardgas dat langzaam zijn glans verloor.

'Een intrigerend boek en een meeslepende geschiedenis. Wendelmoet Boersema weet op knappe wijze kleine, persoonlijke verhalen te verweven met het geopolitieke machtsspel van de gaswinning.' - Jelle Brandt Corstius

Korte omschrijving

In Gronings goud volgen we Wendelmoet Boersema op haar tocht langs Groningse akkers en Siberische gasvelden. Aan de hand van bronnen en interviews vertelt ze het verhaal van het Hollandse aardgas.

Details

Details
Titel Gronings goud
Auteur(s) Wendelmoet Boersema
Productvorm Paperback
Aantal pagina`s 264
Uitgever Ambo/Anthos B.V.
Publicatiedatum 26-03-2021
Afmetingen 215mm x 136mm x 25mm
Gewicht 379gr
ISBN/ISBN13 9789026344657

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Gronings goud
Waardering